Morjesta pöytään!

Tervetuloa opintovastaavan sivuille! Robotiikan killassa opintosektori (eli tällä hetkellä opintotoimari) käsittelee opintoihin, opiskeluun ja koulutuspolitiikkaan käsitteleviä asioita ja toimii opiskelijoiden edunvalvojana opintoihin liittyvissä asioissa. Näitä voivat olla esimerkiksi kurssien sujuminen, tulevan koulutuksen kehittämiseen osallistuminen, opiskelijoiden näkökulman edustaminen ja yhteydenpito opetushenkilökunnan kanssa.

Jos sinulla on jotain kysyttävää opintoasioista tai edunvalvonnasta, ota rohkeasti yhteyttä opintotoimariin Telegrammilla @onnip tai sähköpostilla onni.paivinen@tuni.fi tai opinto@robokilta.fi.

Killassa voi myös nykäistä hihasta ja mainita jos on ongelmia joidenkin tiettyjen kurssien kanssa!

Tärkein keino vaikuttaa omiin opintoihisi on antaa palautetta Norppa-palautejärjestelmän kautta. Tämä on yliopiston virallinen opintojaksopalautejärjestelmä. Jokaisen kurssin päättyessä tulisi sähköpostiisi kilahtaa maili, jossa on linkki kurssin palautteenantoon tarkoitetulle sivulle. Palautteen antaminen on vapaaehtoista, mutta mitä enemmän palautetta saadaan, sitä vakavammin palaute otetaan. Eli jos jokin jossakin kurssissa mielestäsi mättää, laita palautetta ja kannusta kavereitasikin jättämään palautetta. Jos kurssin palautteiden perusteella määräytyvä ”arvosana” on alle tietyn raja-arvon, lähtee sen palaute käsiteltäväksi tiedekunnalle. Tällöin pohditaan aktiivisesti, kuinka huomattuja epäkohtia voitaisiin parantaa. Tärkeää on jättää ennen kaikkea kirjallista palautetta monivalintakohtien lisäksi. Tästä opetushenkilökunta saa eniten irti ja nämä monesti auttavat heitä ymmärtämään miksi annoit tietyn arvosanan.

Jos tulee jotain kysyttävää kyselyyn liittyen tai mitä tahansa asiaa maan ja konetalon katon väliltä, ota ihmeessä yhteyttä allekirjoittaneeseen.

TL:DR: Tärkeitä linkkejä ja sähköposteja:

Opintotoimari (jos et itse keksi oikeaa paikkaa antaa palautetta, laita viestiä!): tg: @onnip tai onni.paivinen@tuni.fi / opinto@robokilta.fi.

Yliopiston ohjauspalveluista täältä: https://intra.tuni.fi/fi/opetus/opintojen-ohjaus-0/ohjauksen-yleisohjeet-0/ohjaustahot-ja-yhteystiedot

Opiskelijan oikeudet ja vastuut: https://trey.fi/edunvalvonta/koulutuspolitiikka/opiskelijan-oikeudet-ja-vastuut Apua ja neuvoja voit kysyä myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan TREYn kopoihmisiltä, esimerkiksi osoitteesta kopo@trey.fi.